Παρισινό Κοτόπουλο

στις

Poulet Parisien

Το κοτόπουλο αποτελεί πρώτη πηγή χαμηλών λιπαρών αλλά και ωφέλειας (πρωτεΐνες). Η γεύση του όπως και να μαγειρευτεί παραμένει πάντα μοναδικά ευχάριστη και πλούσια με τις διάφορες παραλλαγές ψησίματος.

french_chicken
Parisian Chicken with Mushrooms – Poulet de Paris aux Champignons

Υλικά

  • 4 στήθη από κοτόπουλο
  • μανιτάρια άσπρα ή καφέ ή μείξη αυτών (συνιστώμενα Κεγαγιάς ψιλοκομμένα)
  • 1 μικρό κρεμμύδι,
  • σκόρδο (1 σκελίδα)
  • 1 χυμός πορτοκάλι
  • μαρμελάδα βερίκοκο
  • μουστάρδα dijon

Εκτέλεση

Σ’ ένα φαρδύ σχετικά χαμηλό σκεύος σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε ψιλοκομμένο ή λειωμένο το σκόρδο και αφού μαραθούν ρίχνουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το 1/2 του χυμού πορτοκαλιού. Όταν γίνουν τα μανιτάρια τ’ αφήνουμε στην άκρη και τοποθετούμε τα στήθη από κοτόπουλο κομμένα σε οριζόντιες φέτες. Γυρίζουμε στο σκεύος τα τεμάχια κι απ’ τις δυο πλευρές έως ότου αποκτήσουν μια ροδοψημένη επιφάνεια. Ψήνουμε έως ότου γίνει το κοτόπουλο – (τρυπάμε με οδοντογλυφίδα ελέγχοντας αν βγαίνει στεγνή). Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι, μια κουταλιά μαρμελάδα βερίκοκο και μουστάρδα στη σάλτσα – (Η γλυκιά γεύση πορτοκαλιού, μαρμελάδας βερίκοκο δένει με την κρεμώδη υφή της αψιάς μουστάρδας ). Ανακατεύουμε να ενοποιηθούν με το χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθούν λίγο ακόμη. Σερβίρουμε με δροσερή πολύχρωμη σαλάτα εποχής. (276 cal η μερίδα)

Bon Appétit!

Αρχική πηγή συνταγής & εικόνας: caloriecount.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *