Τι σημαινει Μνημονιο

στις
Το τελος της Διαπραγματευσης

penfight
Οι Διαπραγματεύσεις

contract_destroy
Επαχθής Σύμβαση

signature
Η νέα Συμφωνία

Μνημόνιο, Μορατόριο, Memorandum: Μια Σύμβαση που κάνουν δυο μέρη με σκοπό τη βοήθεια του Ασθενέστερου ή του ευρισκόμενου σε δεινή θέση από τον Ισχυρότερο με γνώμονα τη προσήλωση σε καθορισμένες ιδέες Αλληλεγγύης και Σεβασμού των Δικαιωμάτων προς την κατεύθυνση του γενικότερου συμφέροντος του πλαισίου, στο οποίο αυτά είναι ενταγμένα.
Το κάθε μέρος συμβάλλει ανάλογα με τις δυνάμεις του για την επίτευξη Κοινών Στόχων.

Τι έχουν να κάνουν λοιπόν τα μέτρα λιτότητας με αυτό; Ναι σις Μεταρρυθμίσεις, ναι στην Εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών όλα τα άλλα ως προς τι; Αντ’ αυτών θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια Ανάπτυξη που θα βοηθούσε στη δημιουργία πιο ισοσκελισμένων προϋπολογισμών

Ναι στις Μεταρρυθμίσεις, Ναι λοιπόν σε μια Νέα Δανειακή Σύμβαση – Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα απ’ τα νοήματα του εκλογικού αποτελέσματος. Δε μοιάζει καθόλου παράλογο. Το να επαναπροσδιορισθεί το ύψος του Κρατικού Χρέους, το να απαλοιφθεί ένα μέρος του – ως επαχθές, εξ αιτίας των υπέρογκων τόκων για να μπορέσει να γίνει βιώσιμο, το να διατεθεί ένα μέρος του νέου δανείου για την Ανάπτυξη και την Εξυγίανση – όλα αυτά βρίσκονται στα πλαίσια της Αλληλεγγύης των Λαών και της προσπάθειας για μια συνολική ευημερία όλων των λαών της ευρωζώνης στα πλαίσια της κρίσης που έπληξε κυρίως τις χώρες του Νότου της ευρωζώνης.

Οι ισχυροί του ευρώ γιατί δεν θα ‘πρεπε να βοηθήσουν μια χώρα που υποφέρει από ένα άδικο και αναποτελεσματικό Μνημόνιο φτιαγμένο για άλλες περιστάσεις και άλλους λαούς; Η Ελλάδα μια χώρα που αγωνίστηκε για την είσοδο στο ευρώ, που χαρακτηρίζεται από την παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής στάθμης (βλ. ελιές, λάδι, κρασιά), βιομηχανικά προϊόντα αλουμίνιο, βωξίτες, που συμβάλλει στο εμπόριο μεταξύ των κρατών μελών, με επιστημονικό δυναμικό από τα αρτιώτερα, με επιτεύγματα στον πολιτισμό και πολιτιστικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ Αθηνών, με στάθμη υψηλή τουριστικών υπηρεσιών, με πλήθος αξιοθέατα και υπηρεσίες διασκέδασης για τους τουρίστες κλπ. είναι πολύτιμος κρίκος στην αλυσίδα των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Η χώρα παραμένει με προσήλωση και ευλάβεια στο Ευρώ και την Ευρωζώνη. Αξιώνει τη βοήθεια για την αποπληρωμή του χρέους από τις χώρες της ευρωζώνης με μια αναθεωρημένη δανειακή σύμβαση (ΑΔΑΣΥΜΒ) που παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις και την εξυγίανση του Δημοσίου τομέα θα τη βοηθήσει να σταθεί στα πόδια της.
Διαχωρίζει τη θέση της ως ασθενέστερη χώρα του Νότου με αίτημα την αλληλεγγύη και την ισονομία.

Η βοήθεια αυτή δεν θα πηγαίνει μόνο στην αποπληρωμή των δόσεων του κρατικού χρέους αλλά και στην βοήθεια για τη δημιουργία ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Το βάρος του χρέους δεν θα φορτώνεται στις πλάτες του λαού ούτε στις περικοπές των ήδη χαμηλών μισθών και συντάξεων αλλά θα στρέφεται προς μια ανάπτυξη και δημουργία νέων θέσεων εργασίας. Στο εξωτερικό θα μπορούσε να ενισχύονται ή να προτιμώνται τα εγχώρια ελληνικά προϊόντα και να επιδοτείται η διαφήμιση και η χρήση τους από το καταναλωτικό κοινό των χωρών της ευρωζώνης. Σε αντάλλαγμα αυτής της βοήθειας, η χώρα θα προσπαθούσε για την αναχαίτηση της ροής των μεταναστών ιδρύοντας καταλύμματα και απασχολώτντας τους μετανάστες για να αποτρέψει το παραεμπόριο και την εγκληματικότητα στις τάξεις τους.

Με το νέο εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται καθαρά η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του πολιτικού σκηνικού καθώς και οι σχέσεις με τους εταίρους και μια σειρά από λίαν επείγοντα ζητήματα.
Τι ζητάμε και τι πρέπει να επιτύχουμε:

  1. Παραμερισμός των παλιών πολιτικών κομμάτων που οδήγησαν τη χώρα στον υπερδανεισμό και στην επακόλουθη χρεοκοπία. Απόδοση ευθυνών με διερεύνηση για αβλεψίες και σκοπιμότητες.
  2. Εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης με κατάργηση των διαφόρων ψευδεπίγραφων και ως εκ τούτου άχρηστων οργανισμών που απασχολούν υπαλλήλους αργόμισθους και υπεραμειβόμενους.
  3. Κατάργηση των άχρηστων αργόμισθων υπαλλήλων στο Δημόσιο.
  4. Εξυγίανση του ΕΣΥ.
  5. Εξυγίανση των Ταμείων.
  6. Εξυγίανση των Δημοσίων Συγκοινωνιών, απαλλαγή από τον φθοροποιό και νοσογόνο Συνδικαλισμό.
  7. Εξυγίανση των Δημοσίων Οργανισμών και απαλλαγή από των αργόμισθων και υποαπασχολούμενων υπαλλήλων.
  8. Διαφάνεια στις αναθέσεις των Δημοσίων Έργων (συμμετοχή κατά ένα ποσοστό του κράτους στην εκμετάλευση του έργου υπό μορφή μετόχου.
  9. Αξιοκρατία στις προσλήψεις στο Δημόσιο καθώς και μείωση των θέσεων.
  10. Μείωση του αριθμού των βουλευτών και κατάργηση των προνομίων μικρή φορολόγηση με ειδικό τέλος (υψηλών αμοιβών) του μισθού τους.
  11. Επαναπροσδιορισμός του Δημοσίου Χρέους και απαλοιφή του “επαχθούς” μέρους του που θα επανακριθεί σε ειδικό δικαστήριο.
  12. Σύλληψη των διαφυγόντων στο εξωτερικό κεφαλαίων.
  13. Φορολόγηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου (συμμετοχή κατά ένα ποσοστό του κράτους στη παράκτια ιδιωτική ναυσιπλοϊα υπό μορφή μετόχου).
  14. Επαναπροσδιορισμός τη Δανειακής Σύμβασης με αναθεώριση των ποσών των Δανείων.
  15. Δάνειο Αλληλεγγύης για την Ανάπτυξη και βοήθεια για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.
  16. Κούρεμα των Καταναλωτικών Δανείων με αναστολή τουλάχιστον επί 6μηνο των πληρωμών των τόκων αυτών.

Δεκα-έξι λόγοι – στόχοι για μια νέα αναγεννησιακή πορεία της χώρας.  (Τα με διακριτή διαγραφή έχουν κάποιο αντίστοιχο αντιστάθμισμα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *