Blocknote-choices

marilyn
Blocknote – Marilyn

Το φαντασμα της Μεριλυν 1/10/'15 Η Marilyn Monroe έμεινε στην αρχή της καριέρας της στο Hotel Roosevelt στο Los Angeles για δυο χρόνια. Το ξενοδοχείο αυτό – στους πρόποδες του λόφου του Hollywood, είναι από τα διασημότερα της δυτικής ακτής. Υπάρχει δε η φήμη ότι εκεί πλανάται και το φάντασμα της!

Το ξενοδοχείο αυτό έχει φιλοξενήσει πλείστους όσους το πορτοφόλι τους αντέχει τα ακριβά γούστα και πέταξαν στη δυτική ακτή των ΗΠΑ για να δουν τα αξιοθέατα – κυρίως τη τεράστια επιγραφή στην κορυφή του λόφου – Hollywood, τις βίλες των σταρ, τα στούντιο. Πρόκειται για μια διαμονή στο πνεύμα της χολυγουντιανής πολυτέλειας. Η Marilyn έβγαλε εκεί τις πρώτες φωτογραφίες της! περισσότερα

Συζήτηση
Blocknote Συζητήσεις

Μπλεξαμε Ασχημα 11/9/'12
Μπλέξαμε άσχημα μου φαίνεται. Τα αποτελέσματα της κάλπης δημιούργησαν ένα έκτρωμα που δεν μπορεί να αναλάβει καμιά πρωτοβουλία και το μόνο που το χαρακτηρίζει είναι διάφορες ψυχοσωματικές εμπλοκές – που είναι και φυσικές αν διαισθανθεί κανείς το βάρος της ευθύνης που έχουν αναλάβει οι εκλεγέντες και οι συνεργαζόμενοι.

Στις δύο προεκλογικές περιόδους ακούσαμε πολλές και διάφορες κενότητες και επιπόλαιες κραυγές, χρησιμοποιήθηκαν τα χειρότερης ποιότητας μέσα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν (η τρομοκρατία και τα διλήμματα τύπου Ευρώπη ή Αφρική, ευρώ ή δραχμή, ολομόναχοι στον πλανήτη ή ενταγμένοι στην ΕΕ και άλλα πολλά) και το αποτέλεσμα είναι δυό βδομάδες μετά την τελευταία κάλπη να βρισκόμαστε ακόμα πιο καθυστερημένοι στις υποχρεώσεις μας, τα λεφτά να τελειώνουν σε βαθμό ρεαλιστικά επικίνδυνο, οι λαμογιές να συνεχίζονται –και να μην γίνεται τίποτα απ’ όσα οι εκλεγέντες υποσχεθήκανε.

Το δράμα δεν είναι μόνο η διάγνωση και διαπίστωση ότι κανείς δεν κάνει τίποτα. Το δράμα είναι πως και να θέλουνε, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα – οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που μόνο καταστροφές, απάτες και δείγματα μεγίστης ανικανότητας έχουνε καταγεγραμμένες στο ιστορικό τους. Παλιά μου τέχνη κόσκινο.

«Θα μας δώσουν άλλη μια δόση», «να περάσει το καυτό καλοκαίρι», «τον Σεπτέμβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις», «η Ευρώπη κάνει λάθος, ας ελπίσουμε ότι θα το καταλάβει και θα ξαναρχίσει να μας βομβαρδίζει με τζάμπα λεφτά», «δεν είμαστε μόνο εμείς, είναι όλος ο Νότος και όχι μόνο ο Νότος» και διάφορες άλλες τέτοιου τύπου μικρομεσαίες μιζέριες που δείχνουν δειλία, αδυναμία παραδοχής της πραγματικής μας καταστάσεως και, πρώτα απ’ όλα μέγα έλλειμμα πολιτικού σχεδιασμού και ανοίγματος μιας προοπτικής που θα μπορούσε να μας δώσει έρεισμα. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι, στην κατάσταση που έχουμε φτάσει, καλύτερα να γκρεμιστούνε όλα, μήπως και μέσα στα ερείπια δούμε επιτέλους να γεννιέται το καινούργιο, μια ελπίδα, μια αχτίδα φωτός. Συνέχειαguirlande

Η βουβαλα 5/10/'12
Ένας έξυπνος και προσεχτικός άνθρωπος πηγαίνει σ’ έναν σοφό για να του δώσει οδηγίες για το πως θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σαν άνθρωπος —Αυτό ήταν που γύρευε το περισσότερο στη ζωή του.

Τι σου αρέσει εδώ μέσα περισσότερο“; τον ρωτά ο σοφός. Ο άνθρωπος χωρίς να σκεφθεί για δεύτερη φορά του δείχνει τη βουβάλα που καθόταν ήσυχα στο γρασίδι στην αυλή του σπιτιού και του απαντά:
Αυτή η ωραία βουβάλα“!
Ε λοιπόν δεν έχεις παρά να κάθεσαι κάθε μέρα επί τρεις μήνες σπίτι σου και να σκέφτεσαι τη βουβάλα“! Καθώς τον κοιτούσε αμήχανα ο επισκέπτης του του λέει με σιγουριά:
Μετά από τους τρεις μήνες έλα πάλι να με ξαναβρεις!”

Ευχαριστημένος ο άνθρωπος επέστρεψε σπίτι του και άρχισε να συλλογιέται τη βουβάλα. Πέρασαν έτσι οι τρεις μήνες που είχε θέσει ως διορία ο σοφός.
Τη συγκεκριμένη μέρα πηγαίνει πάλι στο σοφό.
“Τι έγινε”; τον ρωτά εκείνος. “Πως τα πήγες”;
“Έκανα όσα μου είπατε… επί τρεις μήνες καθόμουν και συλλογιζόμουν τη βουβάλα” του λέει.
“Και τι έγινε μετά”; τον ρωτά ήρεμα ο σοφός.
Δεν μπόρεσα να έρθω να σας δω γιατί η βουβάλα που έκλεινε το δρόμο” και συνεχίζοντας:
Καθόταν στο κατώφλι της πόρτας και ήταν αδύνατον να περάσω“!
Πολύ καλά“! του απαντά ο σοφός.
Τώρα μπορείς να επιστρέψεις χαρούμενος σπίτι σου. Αυτό που ζήτησες από μένα να σου υποδείξω τον τρόπο να το προσεγγίσεις, το πέτυχες! Κέρδισες την Αυτογνωσία“!
Ιστοριες της Ανατολης Απόδοση: Λ.Σ.Α.
guirlande
Συμπέρασμα —Όταν αγαπάς κάτι και προσηλώνεσαι σ’ αυτό, κερδίζεις όσα επιθυμείς.

rasberry_ball
Μούρα του δάσους (Rasberry) με παγωτό

Κρισιμη εβδομαδα – Δεν μας κερνανε παγωτο 4/5/'15 – Αλέξης Μητρόπουλος βουλευτής, πρόεδρος Βουλής: Μπαίνουμε σε κρίσιμη βδομάδα σε σχέση με τη διαπραγμάτευση. Κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι. Ο Αλέξης Μητρόπουλος στο ραδιόφωνο δήλωσε σήμερα: “Κάθε φορά μας ζητάνε και κάτι καινούργιο. Πετάνε τα χαρτιά με τα μέτρα στο τραπέζι και αναχωρούν. Διατάζουν τέλος πάντων… Πως να συνεχιστεί τέτοια διαπραγμάτευση! Το δημοψήφισμα είναι μια λύση – μάλλον μοναδική λύση”. Ή θέλετε τι συμφωνία με τα μνημονιακά μέτρα ή όχι. Ας αποφασίσει ο λαός”.
Η κατάσταση είναι στο μη περαιτέρω φαίνεται. Είναι στην επείγουσα απόφαση του αρχηγού της κυβέρνησης ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα. Πάντως, δεν γίνεται να υπάρξει άλλη χρονοτριβή.

Δεν κάνω πλέον όνειρα
Δεν κάνω πλέον όνειρα

Αρχη Χρονου Ημερολογιο Αναθεμα την Ωρα
19/1/'22
“Δεν κάνω πλέον όνειρα
δεν έχω πια ελπίδα
Ανάθεμα σου έχω πει
την ώρα που σε είδα”

Πολλά διδαχτικά πράγματα βρίσκονται στα ασήμαντα, καθημερινά πράγματα όπως π.χ. ν’ αλλάξεις το φύλλο ενός ημερολογίου τοίχου.

Δεν κάνω πλέον όνειρα Τις προάλλες, ένα χαρτάκι έγραφε: Ανάθεμα την ώρα που σε γνώρισα – ήταν ένα ποιηματάκι ας το πούμε “δημώδες” δηλαδή απ’ τη λαϊκή σοφία βγαλμένο. Πράγματι πολύ σωστά επεσήμανε την προδομένη αγάπη. Πρέπει κανείς να το παίρνει απόφαση και να λέει τέλος ως εδώ ήταν. Αντί να ελπίζει και να επιμένει σε πράγματα που είναι ολοφάνερο (από ορισμένες αμετάκλητες ενδείξεις) πως δεν δείχνουν την έκφραση σοβαρών αισθημάτων εκ μέρους του άλλου. Όπως επίσης ένα μη στέρεο background της γνωριμίας δηλαδή γεμάτο αμφιβολίες και αντιφάσεις.

Χιονόπτωση Ελπίς

Snowflakes red Snowflakes 24/1/’22 Χιόνι τρομερό έπεσε στα νότια προάστια. Όλη μέρα – από το μεσημέρι και μετά χιόνιζε… τώρα έχει κοπάσει κάπως η χιονόπτωση αλλά η παγωνιά είναι φοβερή μόλις ανοίξεις λίγο το παράθυρο. Το φαινόμενο ονομάζεται περιέργως “Ελπίς” – περισσότερα εδώ

Guliette Greco

Μουσες του Υπαρξισμου

Guliette Greco 16/2/'22 – Η Ζυλιέτ Γκρεκό υπήρξε τραγουδίστρια στα μπιστρό του Παρισιού όπου σύχναζαν οι υπαρξιστές συγγραφείς, οι σουρεαλιστές ζωγράφοι – γενικά καλλιτέχνες κατά τις δεκαετίες ’40, ’50. Ανάμεσα τους φυσικά το ζεύγος Σαρτρ – Μποβουάρ και ονομάστηκε Μούσα του Υπαρξισμού. Είχε ένα δικό της τρόπο ερμηνείας των τραγουδιών – χαμηλόφωνο και κάπως “μπλαζέ”, η εμφάνιση της ήταν με μαύρα ρούχα, κτένισμα ίσιο με αφέλειες. Είχε πάντα ένα γοητευτικό χαμόγελο… περισσότερα εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *