Συμβαίνουν

Ανάπτυξη

Οικονομία

Μέχρι και καυσόξυλα απ’ τη Βουλγαρία εισάγουμε! Δρυς οξιά αλλά και κάρβουνα. 30 ευρώ ο τόνος. Η Βουλγαρία μας έχει ρημάξει. Το κράτος δε δίνει λεφτά στα δασαρχεία για να κόψουν ξύλα. Στη Βουλγαρία λόγω του είναι φθηνότερα τα εργατικά το κόστος είναι χαμηλότερο.

“Πάμε στη Βουλγαρία κάθε βδομάδα για δουλειά στο εργοστάσιο”. Το παλιό στη Θεσσαλονίκη έκλεισε… Πήγε στη Βουλγαρία λόγω φθηνότερων εργατικών! Είμαστε αναγκασμένοι -βρέξει χιονίσει- να οδηγούμε 60-100 χλμ και πάνω, κάθε Δευτέρα για να πάμε στη δουλειά μας περνώντας τα σύνορα! (Κάτοικοι Μακεδονίας)

Περιβάλλον

Παράδοση

Παναγία Σουμελά —Ένα από τα ανθρώπινα δημιουργήματα που προκαλούν δέος συνάμα και για τα ιερές και για τις ανθρώπινες εκδηλώσεις είναι το περίφημο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον πάλαι ποτέ Ελληνικό Πόντο. Σκαρφαλωμένο στο βράχο στα πρότυπα των Μοναστηριών των Μετεώρων, της Παναγίας της Πορτιανής στη Φολέγανδρο, αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό πρώτου μεγέθους!

Παναγία Χοζοβιώτισσα —Στη Αμοργό, σκαρφαλωμένο στα βράχια το Μοναστήρι αποτελεί πρότυπο κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Ολοκληρωτικά “ένθετο” στην απότομη ορεινή βουνοπλαγιά, σμιλεμένο θαρρείς πάνω στο βράχο από τους ταπεινούς ντόπιους μαστόρους με πρωταρχικό εργαλείο την πίστη και παράδοση στον ανώτατο Κύριο Greece com Amorgos

Παναγία Αρχαγγελιώτισσα —Στην Ξάνθη στις παρυφές της δυτικής οροσειράς της Ροδόπης, το μοναστήρι σε σχήμα σταυρού ως προς στο κτίσμα του, δεσπόζει εποπτεύοντας την πόλη από ψηλά.

Τουρισμός

Ατυχήματα

eginaWreck2Capture
Αίγινα – Παραλία Μονής

Αίγινα (Αύγουστος ’16) –

Τραγικό ατύχημα με τη σύγκρουση τουριστικού πλοιαρίου (λάντζα) με ταχύπλοο σκάφος. Το σκάφος εμβόλισε τη λέμβο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις από τους επιβαίνοντες – μεταξύ αυτών κι ένα παιδάκι πέντε ετών.
Ο οδηγός έπεσε με ταχύτητα επάνω τους και κυριολεκτικά έκοψε στα δύο τη λέμβο. Κρατείται σε κατ’ οίκον περιορισμό εν αναμονή του πορίσματος της προκαταρκτικής εξέτασης. (16/8/’16) περισσότερα

Τυφώνας Χατο
Χογκ Κονγκ – Τυφώνας Hato

Hong Kong (Αύγουστος ’17) –

Ο αριθμός των νεκρών από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χάτο από το Χονγκ Κονγκ και τη νότια Κίνα, αυξήθηκε στους 12. Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μακάο που επλήγη από εκτεταμένες πλημμύρες. Εικόνες που προβάλλονται από τηλεοπτικά δίκτυα φαίνονται αυτοκίνητα να έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό και άνθρωποι να επιχειρούν να διασχίσουν τους δρόμους κολυμπώντας. περισσότερα

Το Viking Sky ακυβέρνητο

Νορβηγία (Μάρτιος ’19)

Σε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν έως αργά το βράδυ του Σαββάτου η επιχείρηση απομάκρυνσης των 1.300 επιβατών του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Viking Sky με ελικόπτερα. Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου περιέγραψαν τη στιγμή που οι μηχανές του πλοίου σταμάτησαν αλλά και την επιχείρηση εκκένωσής του. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο που εξέπεμψε SOS ανοιχτά της Νορβηγίας.
«Τρώγαμε μεσημεριανό όταν το πλοίο άρχισε να τραντάζεται. Τα τζάμια στα παράθυρα έσπασαν και νερό εισήλθε στο εσωτερικό. Επικρατούσε χάος.  Αλλά και το ταξίδι με το ελικόπτερο, θα ήθελα απλά να το ξεχάσω.  Δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό» αφηγείται ο Αμερικανός Τζον Κάρι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.
(συνέχεια στο άρθρο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *