Blocknote-news

Ο καταιγισμός πληροφοριών δημιουργεί βλάβη στον εγκέφαλο 01/’10 – εφημερίδες
Papandreou
Γιώργος Παπανδρέου

Στρασβούργο Συμβούλιο της Ευρώπης: Να σταματήσει να απειλεί η Τουρκία26/1/’10

Κοινοβουλευτική Συνέλευση τ. Συμβουλίου της Ευρώπης: Ο Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για την Τουρκία, τόνισε ότι κανένας δεν είναι ευχαριστημένος από την πορεία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών και του διεθνούς δικαίου από την γειτονική χώρα.
Επίσης τόνισε ότι δεν υπάρχει κι η αναμενόμενη πρόοδος στο θέμα της υφαλοκρηπίδας και πρόσθεσε ότι στην επιστολή του στον Τούρκο ομόλογό του Ρ. Τ. Ερντογάν, διατυπώνει την πρόταση μιας κοινής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα αυτό.
Επίσης ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσει η εφαρμογή βίας στις διμερείς σχέσεις από την πλευρά της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας προκλητική συμπεριφορά τις πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.
Πρόοδο ο κ. Παπανδρέου δεν διαπιστώνει ούτε στο Κυπριακό και επέρριψε ευθύνες στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι ο διάλογος δεν προχωρά παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Απαντώντας σε ερώτηση Τούρκου βουλευτή, ο οποίος είπε ότι ο κ. Παπανδρέου κατέχεται από αντιτουρκικά αισθήματα, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε ότι πάντοτε υποστήριξε και υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και ότι δεν έχει τίποτα κατά της Τουρκίας και του λαού της.
Απλά, τόνισε, επιθυμούμε να έχουμε καλύτερη σχέση, κοινό ευρωπαϊκό όραμα και καλύτερη προοπτική, αναφέροντας ως παράδειγμα το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο χωρών την περίοδο των καταστροφικών σεισμών του 1999 συνέχεια

Theodorakis-Tsipras
Μ. Θεοδωράκης – Α. Τσίπρας

Παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη για την Οικονομία

3/6/’10 – Ο διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, σε πολιτική του παρέμβαση, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Συνασπισμού, πρότεινε να φύγει η χώρα μας από τον μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΔΝΤ αλλά και από το ΝΑΤΟ.

Θεοδωράκης - Χατζιδάκις . Ο κ. Θεοδωράκης προειδοποίησε ότι «εάν το σκάφος Ελλάς δεν αλλάξει άμεσα και ριζικά πορεία τότε θα οδηγηθούμε στο τέλος μας ως έθνος, λαός, ιστορία και πολιτισμός», προσθέτοντας ότι αυτή είναι η επιθυμία «των άσπονδων φίλων μας που μας περιφρονούν, μας χλευάζουν και μας ντροπιάζουν καθημερινά».  Στην παρέμβασή του ο Μίκης Θεοδωράκης μεταξύ άλλων πρότεινε: συνέχεια πηγή άρθρου

Θεόδωρος Αγγελόπουλος 10 χρόνια από το πέρασμα στην Αιωνιότητα 🦅 σχετικό άρθρο

23/1/’22
Τα έργα και οι δημιουργοί τους, όμως, φεύγουν από τη ζωή, όταν σταματούμε να μιλάμε γι’ αυτά. Τον σκοπό της ανανέωσης του ενδιαφέροντος των σινεφίλ για τον Τεό και το σινεμά του επιτελεί η βραδιά που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο στις 24 Ιανουαρίου, όταν, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, «συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη μέρα που ο Θόδωρος Αγγελόπουλος πέρασε στην αιωνιότητα» info Web ifa.gr

  • Papandreou
  • Theodorakis-Tsipras
  • Θεοδωράκης - Χατζηδάκις
  • Theo Angelopoulos

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *