Αγάπη για τα ζώα

στις

Ο Μενέλαος Λουντέμης είχε πει “Γνώρισα τους ανθρώπους αγάπησα τα ζώα” – και πολύ σωστά γιατί οι άνθρωποι μας απογοητεύουν ενώ τα ζώα ποτέ: παραμένουν πάντα πιστοί σύντροφοι των αφεντικών τους.

Μενέλαος Λουντέμης – συγγραφεύς – αντιπροσωπευτικό έργο Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα
Αγρόκτημα Bazoches, Montfort l’ Amaury

Τα ζώα είναι φίλοι μου… και δεν τρώω τους φίλους μου

Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω – Ιρλανδός συγγραφεύς

Το ίδιο ισχύει και για τη σταρ του σινεμά Μπριζίτ Μπαρντό χωρίς να έχει πει κάποιο αντίστοιχο ρητό έκανε πράξη στη ζωή της την αγάπη της για τα ζώα περιθάλποντας κάθε ζώο που έπεφτε στη ματιά της, αγωνιζόμενη για τη σωτηρία των ειδών του ζωικού βασιλείου κάθε μέρα που περνούσε. Γι’ αυτό το σκοπό ίδρυσε το Brigitte Bardot Foundation που δραστηριοποιείται στο έργο έργο της έρευνας και διάσωσης των ζώων του πλανήτη.

Το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα

Μαχάτμα Γκάντι – Ινδός πολιτικός, φιλόσοφος
Αγρόκτημα Bazoches, περιοχή Montfort l’ Amaury (Yvelines)

Όμως αυτή η προσήλωση στα ζώα δεν είναι πρόσφατη: Είχε αρχίσει από παλιά, από την εποχή που βρισκόταν στο απόλυτο μεσουράνημα της στο κινηματογραφικό στερέωμα.

Brigitte Bardot, Bazoches, Montfort l’ Amaury

Η Αγάπη της Μπαρντό για τα ζώα

Αγρόκτημα Brigitte Bardot, Bazoches, τωρινή ιδιοκτησία FBB

Η αγάπη της Brigitte Bardot για τα ζώα δεν είναι των τελευταίων ετών. Χρονολογείται από πολύ παλιά από της εποχή του γάμου της με τον Ζακ Σαριέ το 1960, όταν αγόρασε ένα εξοχικό σπίτι στη Νορμανδία – στη Bazoches περιοχή Yvelines, κοντά στo Montfort l’ Amaury, που μετέτρεψε εκτός από μια καλόγουστη εξοχική κατοικία, σε φάρμα των ζώων.

Brigitte Bardot
Η Brigitte Bardot στο Monfort l’ Amaury
Initials BB – Serge Gainsbourg

Εκεί περνούσε πολύ καιρό στην αυλή ταΐζοντας τα ζώα της που ήταν κατσίκες, άλογα, σκυλιά, ακριβώς σα να ήταν μια αγρότισσα αφοσιωμένη στις δουλειές του αγροκτήματος.

Brigitte Bardot – Bazoches, 1960

Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι όπως και ‘γω θα κοιτάζουν τη δολοφονία των ζώων, όπως τώρα κοιτάνε τη δολοφονία των ανθρώπων

Λεονάρντο ντα Βίντσι – ζωγράφος της Αναγέννησης, φυσικός επιστήμων

Με απλότητα και γούστο μετέτρεψε αυτό τον παλιό αχυρώνα με την ψάθινη στέγη, σε ένα ζεστό εξοχικό σπίτι όπου πήγαινε ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι για να απομακρυνθεί για κάποιο χρόνο απ’ την τρέλα του Σαιν Τροπέ (Νότιος Γαλλία) – όπου διατηρούσε και άλλη εξοχική διαμονή.

Σήμερα η αγροικία είναι ιδιοκτησία της “Fondation Brigitte Bardot” όπου περιθάλπονται και διαμένουν ελεύθερα προστατευόμενα ζώα.

Κυνηγοί καθήστε σπίτι σας – Σώστε τα ζώα!

Fondation Brigitte Bardot
Καταφύγιο για τα ζώα – Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό, Bazoches (Yvelines)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *