Καιρός για Δίαιτα

στις
Salad Mozzarela
Mεσογειακή Σαλάτα 1

Μετά από τα τόσα φαγητά αυτών των ημερών – εγώ προσωπικά έφαγα: Συκωτάκια με άνιθο, χοιρινό με δαμάσκηνα, παστουρμά με τυρί φέτα και ντομάτα, λακέρδα από ψάρι Ρίκι, χοιρινό ψητό στο φούρνο, λάχανο σουκρούτ, πατζαροσαλάτα… – κι από γλυκά: μους σοκολάτα, αμυγδαλόπιτα, μελομακάρονα, σεκέρ παρέ… πάρα πολύ φαγητό, αλλά εδώ πρέπει να τονισθεί πως όλα ήταν ιδιαιτέρως εύγευστα! Τώρα,

Εδώ όσον αφορά την επιλογή της σαλάτας, ισχύει το ρητό “Per gustibus e coloribus non disputandum!”  Και όσον αφορά την αρχή μιας δίαιτας, θα πρέπει να μην ισχύσει το “Από Δευτέρα…”

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο
Σαλάτα με κόκκινο και πράσινο λάχανο

Τι άλλο να πει κανείς από το “Δίαιτα!” – αποφευγομένων των ιδιαίτερα ενοχλητικών και δύσκολων να τηρηθούν μενού για δίαιτα, μια καλή ιδέα θα ήταν: “Σαλάτες!”. Προτιμώμενη: Μοτσαρέλα με ντομάτες στρογγυλά κομμένες, βασιλικό, μαζί με κάποιο ντρέσιγκ όπως: (λαδόξυδο, balsamico, μηλόξιδο, ξύδι με εστραγκόν, ελαφριά σάλτσα γιουρτιού, ελαφριά σάλτσα ντρέσιγκ ροκφόρ κλπ. – με ρίγανη, χόρτα αποξηραμένα) . Η μοτσαρέλα δεν παχαίνει παρα πάνω από τη φέτα – εκτός κι αν πρόκειται για τη Mulner “με λιγότερα λιπαρά”.

  • Salad Lola
  • Salad Mozzarela

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *