Tango

στις

Άρωμα Γυναίκας

Το ταγκό είναι ξεχασμένος πια χορός. Διδάσκεται σε χοροδιδασκαλεία για ορισμένους που είναι οπαδοί των retro χορών.

Χορός που υποδηλώνει το πάθος και την ένταση —πράγματα που έχουν εκλείψει στην εποχή μας. Ωστόσο πολλά κινηματογραφικά έργα περιέχουν σκηνές μ’ αυτό το χορό.

Γυρισμένο το 1992 είναι το μοναδικό έργο – “Scent of a woman (Άρωμα Γυναίκας)” που κέρδισε το Όσκαρ 1992 ο Al Pacino, υποδυόμενος έναν τυφλό συνταγματάρχη – πλην όμως απόστρατο, λόγω ανηκέστου βλάβης υγείας. Τίτλος τραγουδιού “Por Una Cabeza” του Carlos Gardel.

Quote: “Tο ταγκό είναι η κατακόρυφη έκφραση μιας οριζόντιας επιθυμίας” George Bernard Shaw

Έργο μιας άλλης εποχής το “10” του Μ. Καραγάτση έχει ως υπόβαθρο μεταξύ άλλων ένα χοροδιδασκαλείο. Εκεί οι κάτοικοι της φτωχικής πολυκατοικίας με το νούμερο 10, βρίσκουν μια κάποια διέξοδο στα άλυτα προβλήματα τους.

Μιας άλλης ξεχασμένης εποχής ταινία με θέμα κεντρικό, σκηνές χορού,  για την οποία ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Martin Scorsese είχε πει πως βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία έργα που ξεχωρίζει, είναι το “I Vitelloni

Έργο του 1953 του περίφημου Ιταλού σκηνοθέτη Federico Fellini για πολλούς το καλύτερο του – κατατασσόμενο στα 12 καλύτερα σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Guardian.

Al Pacino Gabriella Anwar - Άρωμα Γυναίκας
Al Pacino, Gabriella Anwar – Scent of a woman 1992

Τίτλος: Άρωμα Γυναίκας (Scent of a woman)
Πρωταγωνιστούν: Al Pacino, Chris O’Donnell, Gabrielle Anwar
Σκηνοθεσία: Martin Brest
Είδος: Δραματική
Έτος: 1992
Διάρκεια: 2ώ. 32′
Τιμητικές διακρίσεις: Oscar Α΄ρόλου στον Al Pacino

Θέμα: Ο υποψήφιος φοιτητής Τσάρλι Σιμς (Chris O’Donnell) έχοντας ανάγκη από χρήματα, βρίσκει δουλειά ως συνοδός του τυφλού απόστρατου συνταγματάρχη Φράνκ Σλέιντ (Al Pacino).

Υπόθεση: Όμως η δουλειά αυτή δεν θα είναι όπως την περίμενε… Ο Τσάρλι είχε υπολογίσει πως θα μάζευε χρήματα για να γυρίσει στο σπίτι του τα Χριστούγεννα το ίδιο και η ανιψιά του Φρανκ Ντόνα (Gabrielle Anwar), που τον διαβεβαίωνε πως ήταν θα εύκολη δουλειά – μην έχοντας όμως σκεφτεί το θείο της, που θα έμενε μόνος στις γιορτές…
Ο απόστρατος συνταγματάρχης είχε άλλα σχέδια: ένα ταξιδάκι με λιμουζίνα, καλό φαΐ, ποτό, γυναίκες και χορευτικές βραδιές. Είχε και το πιστόλι του μαζί πάντα… Σ’ όλα αυτά, ο Τσάρλι θα ‘πρεπε να πάρει μέρος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *