Λιμνη Radnor

στις
Radnor Lake
Radnor Lake – Tennessee

Οι λίμνες πάντα είναι το φόντο ωραίων στιγμών. Στην Ελλάδα η λίμνη των Ιωαννίνων, στην Ελβετία η λίμνη Leman. Στις ΗΠΑ, στη Nashville – περιοχή Tennessee, βρίσκεται η λίμνη Radnor – φωτογραφία της λίμνης κατά το μήνα Ιανουάριο.
Ένα μήνας που όλα τα δένδρα έχουν ρίξει το φύλλωμά τους και μέσα απ’ τα έρημα κλαδιά διακρίνεται καθαρά το εκτυφλωτικό γαλάζιο της λίμνης.
Παρ’ όλο που ο ουρανός είναι διάσπαρτος με γκρίζα σύννεφα, η λίμνη διατηρεί πάντα τη γαλάζια της εκτυφλωτική λάμψη – όσο κι αν εκείνος σκουραίνει και αγριεύει, εκείνη λες και του αντιστέκεται για να τον μαγεύει πάντα με την ήρεμη, απέραντη, αρυτίδωτη ομορφιά της.

Το ίδιο όπως και μαγεύει τους επισκέπτες της – πάσης φύσεως εκδρομείς, ποδηλάτες, πεζοπόρους, λάτρεις της παραδοσιακής κληρονομιάς της περιοχής του Tennessee και της λίμνης, που ως τώρα – από το 2003, δέχεται 60.000 εγγεγραμμένους – (Radnor Lake Plate) επισκέπτες, ετησίως.

Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και στην Ελλάδα: Έχουμε ωραιότατες λίμνες: Λίμνη Πλαστήρα, Ιωαννίνων, Μαραθώνος (και όχι μόνον) – όμως πως να πάει κανείς; Η τιμή της βενζίνης στα ύψη, οι εθνικές οδοί δύσκολες, τα αεροπορικά εισιτήρια στα ύψη κι αυτά. Η πολιτική εσωτερικού τουρισμού θα πρέπει επιτέλους να αναμορφωθεί – το ίδιο και η ασφάλεια και ο εκσυγχρονισμός των εθνικών οδών.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα θα μπορούσε να καλύπτει -με μεγάλο κέρδος για τα (προβληματικά) έσοδα της χώρας, με την προσέλευση ξένων και ντόπιων τουριστών- τα ωραία μέρη που διαθέτουμε, όλο τον χρόνο! Οι κάτοικοι ιδίως των μεγάλων αστικών κέντρων και δη της πολυάριθμης και πνιγηρής Αθήνας, θα έβρισκαν την διέξοδο που αποζητούν με άνεση και ευκολία.

Φυσικά και τα ξενοδοχεία θα πρέπει κι αυτά να ρίξουν αισθητά τις τιμές τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *