Παρίσι πόλη του φωτός

στις
ira-feloukatzi fr - Παρισι, η πόλη του φωτός

Paris ville de lumière

Bouquinistes
Les Bouquinistes de la Seine

Λατρεύουμε το Παρίσι – την πόλη του φωτός, του δάσους της Βουλόνης (bois de Boulogne), των λαχταριστών μπαγκετών (baguettes), των ωραίων τηγανιτών πατατών (pommes frittes), των σκηνοθετών, των συγγραφέων (Balzac, Flaubert, Proust, Hugo), των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων (Versailles, Arc de Triomphe, Invalides, Tour Eiffel, Louvre, Tuilleries, Notre-Dame).
Των μεγάλων σχεδιαστών μόδας(ποιον να πρωτοαναφέρεις), των ωραίων γυναικών ηθοποιών (Bardot, Moreau, Deneuve, Adjani, Ardan), των εκπληκτικών αρωμάτων, των ακριβών φίνων αξεσουάρ.

Των προκυμαιών του Σηκουάνα με τους υπαίθριους πωλητές βιβλίων και τους μοναχικούς περιπατητές, των καραβιών που διασχίζουν το ποτάμι όλη την ώρα (båteaux mouches), των ωραίων μεγαλοπρεπών ξενοδοχείων με τη κλασσική διακόσμηση και τα τεράστια δωμάτια.

Drouant Restaurant - Place Gaillon Paris
Drouant – Place Gaillon

Όλη την ώρα θα βρισκόμασταν έξω – ακούραστοι πεζοπόροι στα λιθόστρωτα δρομάκια και λεωφόρους. Ο καφές θα άχνιζε στο ζαχαροπλαστείο-καφέ των Ηλυσίων πεδίων (Champs Elysées) , θα πλησίαζε ευγενώς ο σερβιτόρος: “Encore un petit café messieurs dames? ou bien un petit gåteau?”
Η ευγένεια των Γάλλων λέγεται και Γαλατική ευγένεια. Είναι ένας τρόπος να σε κάνουν να αισθάνεσαι πάντα “a l’ aise comme chez soi” λένε πάντα χαμογελώντας ενθαρρυντικά (σαν στο σπίτι σου!).

Διακοπές στο Παρίσι

Σωστά οι Αμερικάνοι ξεκινούσαν για το Παρίσι για τις διακοπές τους στην Ευρώπη. Γυρίσανε και έργο: Last time I saw Paris, κάνανε τραγούδι: I love Paris in the morning, I love Paris in the night…
Εδώ στην Ελλάδα νομίζουμε πως είμαστε στο κέντρο του κόσμου.

🚆 περισσότερα “Σεφέρης Παρίσι“, φωτό1 info Web

Παρίσι Άποψη με Σηκουάνα

Αέναη Γιορτή – γράφει ο Ernest Hemingway

Ernest Hemingway
Eddie Calvert – I love Paris
Πάμε Παρίσι; Ναι, ναι, μα όμως κοστίζει ακριβά αυτό το ταξίδι. "Τότε τι γίνεται;" "Ε τι να γίνει; Πάμε ως το Λουτράκι!" 

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η Stella Kouskoumvekaki λέει:

    Πολύ ωραίο το blog! Τέλειο στην εμφάνιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *