Το φάντασμα της Marilyn

στις
marilyn
Marilyn Monroe 1926 – 1962

Η Marilyn Monroe —η απόλυτη σταρ των ’60’s, έμενε στην αρχή της καριέρας της στο Hotel Roosevelt στο Hollywood του Los Angeles για δυο χρόνια.

Μετά τη διαμονή στο ορφανοτροφείο του Los Angeles, και τη διαδρομή ως τις σπουδές υποκριτικής στο περίφημο Actors Studio της Νέας Υόρκης και την ολοκλήρωση τους, η Μέριλυν –

αλλιώς  Norma Jeane Mortenson, επέστρεψε στην Καλιφόρνια και διάλεξε το Hollywood Roosevelt Hotel για να μείνει.

marilyn_jLord
H Marilyn Monroe στη Νέα Υόρκη μαζί με τον τότε συμφοιτητή της Jack Lord

Ήταν την εποχή που επέστρεψε στη γενέτειρα της το Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια,  από τη Νέα Υόρκη όπου τελείωσε τις σπουδές της, για να ξεκινήσει μια λαμπρή καριέρα. Πρώτος σταθμός το “Νιαγάρας” 1953, επόμενος το “Ποτάμι δίχως επιστροφή” το 1954.

Το ξενοδοχείο – στους πρόποδες του λόφου του Hollywood βρίσκεται στις ακτές της θαλάσσιας περιοχής προς τον ωκεανό (Pacific ocean) και είναι από τα διασημότερα καταλύματα της Δυτικής Ακτής.
Υπάρχει δε η φήμη ακόμη ως σήμερα πως εκεί πλανάται και το φάντασμα της!

rooseveltCA
Roosevelt Hotel – 7000 Hollywood Boulevard – Los Angeles

Το ξενοδοχείο αυτό έχει φιλοξενήσει πλείστους όσους το πορτοφόλι τους αντέχει τα ακριβά γούστα που πέταξαν στη δυτική ακτή των ΗΠΑ για να δουν τα αξιοθέατα – κυρίως τη τεράστια επιγραφή με άσπρα κεφαλαία πλαγιαστά γράμματα, στην κορυφή του λόφου – HOLLYWOOD,  απ’ όπου η θέα του Λος Άντζελες απλώνεται πανοραμική. Πολλές ταινίες έχουν γυριστεί στο μέρος απ’ όπου η θέα προς τον ωκεανό απλώνεται επιβλητική μία από αυτές και το “Επαναστάτης χωρίς αιτία” του Ελία Καζάν με τη σκηνή με το τηλεσκόπιο όπου μαζεύτηκε όλη η παρέα.

rooseveltCA2
Roosevelt Hotel – Θέα από το δωμάτιο στην πισίνα

Τις βίλες των σταρς, τα διάσημα στούντιος των εταιριών παραγωγής – Metro Goldwing Mayer, Fox, Paramount, Universal . Θα πιει το ποτό ή τον καφέ του – ανάλογα, στο περίφημο bar Tropicana του ξενοδοχείου, θα ξαπλώσει κάτω από τις άσπρες ομπρέλες της πισίνας του ξενοδοχείου Hollywood Roosevelt Hotel  ανάμεσα στους πανύψηλους φοίνικες.

Marilyn - Μισέλ Σνέντερ

σχετικά: Ωδή στη Marilyn Monroe

ARS GRATIA ARTIS – Η ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Niagara 1953

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *