Πιστωτικές Κάρτες

στις

Μπορεί όλοι να κατηγορούν τη χρήση των καρτών ως λίαν επικίνδυνη. Ωστόσο προσφέρουν πολλές διευκολύνσεις και προνόμια. Για παράδειγμα με τη Diners μπορείς να φας σε καλό εστιατόριο με 50% έκπτωση ορισμένες μέρες και ώρες, επίσης μπορείς να ψωνίσεις με το σύστημα δόσεων. Όμως θα πρέπει να καταβάλεις πλέον της δόσης (μικρής, μεγάλης, – ανάλογα με το χρεωστικό σου) της κάρτας όλο το ποσόν της μηνιαίας συμφωνηθείσης δόσεως με το κατάστημα για να μην αυξάνεται περαιτέρω το τοκιζόμενο υπόλοιπό σου κάθε μήνα με την εν λόγω δόση.
Η πληρωμή της δόσης της κάρτας θα πρέπει να γίνεται κάθε μήνα, επίσης η χρήση θα πρέπει να είναι λελογισμένη ήτοι μικρή αλλιώς το χρέος θα αυξάνεται διαρκώς, ή καλύτερα να εξοφλείται όλο το υπόλοιπο!!!!

Τώρα που οι περισσότεροι είναι χρεωμένοι και από ‘κει πηγάζει και το τεράστιο κέρδος των Τραπεζών και ακούγεται πως θα επιδοτηθούν εκ νέου οι Τράπεζες από τα χρήματα του πακέτου στήριξης θα ‘πρεπε να επαναπροσδιορισθούν τα επιτόκια των καρτών και για ένα διάστημα η ελαχίστη καταβολή θα μπορούσε να γίνεται ανά δίμηνο ή και τρίμηνο για να τύχουν διευκολύνσεως και οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών. Τι λένε επ’ αυτού οι “μάγοι” με το δώρο της δανειοδότησης προς τη χειμαζόμενη οικονομία; Δεν θα πρέπει να μπει και φρένο στα κέρδη των Τραπεζών;  και για ποια κέρδη θα μιλάνε όταν κανείς δεν θα ψωνίζει;
Μέσα στη νέα συγκυρία, η χρήση της κάρτας αγγίζει τη “κόκκινη γραμμή” από τους κατόχους της! Πως θα κατοχυρώσουν νέα κέρδη οι Τράπεζες από τις κάρτες αν δεν προβούν σε μέτρα βοηθείας για τους κατόχους αυτών και δεν είναι λίγοι αλλά μάλλον θα πρέπει να αποτελούν μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Τέλος η χρήση της κάρτας δεν θα πρέπει να ορίζεται ως  highly addictive όπως γράφουν κάποια πακέτα τσιγάρων αλλά moderately addictive – με αραιή και λελογισμένη χρήση.  Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα πληρωμής και το επιτόκιο μέσα στο πλαίσιο γενικής αναδιαμόρφωσης της Οικονομίας με τα χρήματα του δανείου μέσω σκληρού ανταλλάγματος – μέσω του ΔΝΤ και της Ε.Ε. – μέτρα που στο σύνολό τους κρίνεται πως θα έπρεπε να είχαν παρθεί εγκαίρως για να μη φθάναμε στο απροχώρητο του δανεισμού από το πακέτο Στήριξης που δημιουργήσαμε.

Οι κάρτες αποτελούν μέρος του σημερινού συστήματος της Οικονομίας. Όταν όλα αλλάζουν μέσα στα πλαίσια μιας κρίσης ή ακόμη καλύτερα, μέσα στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και του εκσυγχρονισμού της Οικονομίας θα πρέπει και το σύστημα χρήσης τους να βελτιωθεί όπως αναμφίβολα έχει βελτιωθεί και το σύστημα λειτουργίας τους με όσα προνόμια αγορών προσφέρουν. Τα προνόμια πληρωμών θα πρέπει κι αυτά να προσανατολισθούν προς τους καταναλωτές αν δε θέλουν να δουν την κίνηση στην αγορά να σταματά εντελώς και τα κέρδη τους να βαίνουν αλματωδώς μειούμενα!

Credit cards
ADPF79 Generic credit card picture
Money
Money

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *