Αναβίωση ενός μύθου

στις
Elvis Presley

1955 Elvis Presley at Graceland

Elvis Presley – Hurt ( Walk a mile in my shoes) 70’s – Στυλ Ballad, Soul music

Η αναβίωση ενός μύθου είναι μια δύσκολη έως ακατόρθωτη υπόθεση, όταν όμως έχουν σωθεί videos με τη ζωντανή παρουσία του μύθου – το πως κινείται, μιλάει, γελάει – και αποτυπωθούν στο celluloid της ταινίας, μπορείς να πεις ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά στην πραγματικότητα του ανθρώπου αυτού.

Elvis The King of Rock 'n Roll
The King of Rock ‘n Roll
This Is Elvis (1981) on IMDb

Μία από αυτές τις ταινίες λέγεται “This is Elvis” (1981) διαρκείας 101΄ της εταιρείας MGM. Πρόκειται για μια ταινία ντοκιμαντέρ των Malcolm Leo, Andrew Solt, βιογραφικού είδους, με αληθινές λήψεις (real footages).

Η ζωή και η καριέρα του Έλβις αποτυπωμένη σε κατηγορίες – σκηνές από τη ζωή του στο σπίτι αρχικά στο φτωχικό του Τουπέλο, μετά στην έπαυλη Graceland, από τις συναυλίες, από τη θητεία του στη Γερμανία, από τα shows του Ed Sullivan. Σκηνές από το γάμο του με την Pricsila Beaulieu, από την επιστροφή του στα shows το 1968 (comeback), την ραγδαία επιδεινούμενη τα τελευταία χρόνια, υγεία του και τέλος, το θάνατο του.

Elvis Presley
Elvis Presley

Στη ταινία “Αυτός είναι ο Έλβις” βλέπουμε τον αληθινό Έλβις – ναι πιστέψτε το, γιατί είναι πέρα για πέρα αληθινός όχι όπως στη ταινία “Elvis & Nixon” (2016) που τον υποδύθηκε ο Αμερικανός ηθοποιός Michael Shannon, που δεν ήταν μια ρεαλιστική ενσάρκωση, αλλά μια χιουμοριστική μάλλον βιογραφία με κύριο θέμα την έντονη επιθυμία του Έλβις, να συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον.

Reviving Legends : This is Elvis

This is Elvis

Elvis & Ann Margrett The Lady loves me!

Viva Las Vegas – Ταινία 1967

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *