Κουζίνα στον κήπο

στις

Ποτέ δε μ’ άρεσαν οι εκπομπές μαγειρικής στη TV. Στριμωγμένες μέσα σ’ ένα άλλο πρόγραμμα – συνταγές συχνότατα λίαν παχυντικές με ένα σωρό γλυκά – η παρασκευή τους έδειχνε γρήγορη, χωρίς μια τάξη, και το κυριώτερο: με πολύ μπλα-μπλα. Έπρεπε να σημειώνεις βιαστικά αν ήθελες να κρατήσεις τη συνταγή, που συχνά ήταν χιλιοειπωμένη και χιλιοφταγμένη, καθώς βρισκόταν ήδη μέσα σε παλιά τεφτέρια και τσελεμεντέδες έτσι, δε σκεφτόσουν να φτιάξεις καμμία απ’ αυτές και έμενες μόνο με την ακατάσχετη πολυλογία!

Η καινούργια όμως εκπομπή του Σκαι δείχνει καλόγουστη, με επιλογές συνταγών πολύ εύστοχες. Το ντεκόρ πρωτοτυπεί με τα αρωματικά φυτά τριγύρω, ωραία σκεύη, άνετος χώρος και κυρίως με τον σεφ να εξηγεί ευκρινώς όλα τα στάδια παρασκευής του κάθε φαγητού. Η ποικιλία πολύ μεγάλη – από τα ορεκτικά και τη γαρνιτούρα, έως το κυρίως φαγητό κάπως πολύπλοκο μεν γιατί είχε και σάλτσα αυγολέμονο, αλλά έτσι όπως δείχτηκε ήταν απολύτως κατανοητό στην παρασκευή του.
Ο σεφ Βαγγέλης Δρίσκας, έμοιαζε πολύ οικείος και επιδέξιος. Η παρουσία του ήταν ευγενική και ευχάριστη. Ο χώρος της κουζίνας πολύ όμορφος σε ξάφνιαζε με την “επινοημένη” φυσικότητα του, τα φαγητά σε όλη τη διαδικασία παρακευής τους, σε παρακινούσαν να τα φτιάξεις κάποια στιγμή που θα είχες όρεξη για μαγειρική.

Ειδικά ο πουρές – φτιαγμένος με μυρωδικά και φρέσκες ωραίες πατάτες στο ειδικό έξάρτημα που αναδεύει τα υλικά έδειξε πολύ νόστιμος καθώς ολοκληρώθηκε. Επίσης το χούμους με ρεβύθια και σε μια άλλη εκδοχή – με καρότα, ήταν τέλειο. Τελευταίο αλλά όχι άνευ σημασίας, όλες οι συνταγές ήταν τύπου Μεσογειακής Κουζίνας. Συνταγές από το Λίβανο (χούμους), Τυνησία (αφράτα κεφτεδάκια), έδεναν θαυμάσια με το στιλ της εκπομπής αλλά και της δικιάς μας χώρας.
Οι εικόνες της παρασκευής τους βρίσκονται ακόμη στο νου μου με τα θαυμάσια μυρωδικά και υλικά τους!

rigatoniCapture
Rigatoni με σάλτσα ντομάτας και γαρίδες

Συνταγή Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας με γαρίδες
Υλικά: 500 γρ. ριγκατόνι 500 γρ. γαρίδες Νο 4 150 γρ. φέτα, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο.
Εκτέλεση: Καθαρίζεις τις γαρίδες από τα κελύφη αφήνοντας τα κεφάλια τους. Σωτάρεις τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο με κρεμμύδι και σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτεις την ήδη φτιαγμένη σάλτσα ντομάτας ανακατεύεις για 1 λεπτό. Προσθέτεις τη χοντροκομμένη φέτα.
Περιχύνεις με τη σάλτσα κάθε μερίδα ζυμαρικών ξεχωριστά. Πασπαλίζεις με τυρό τριμμένο της αρεσκείας σου. Bon Appétit!

Original Video: Μαγειρικη με τον Βαγγελη Δρισκα

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η cook λέει:

    I used to be suggested this web site by way of my cousin. I am not certain whether this publish is written by him as no one else realize such precise approximately my difficulty. You’re wonderful! Thanks!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *