Τα ωφέλη της μαύρης σοκολάτας

στις

Η μαύρη σοκολάτα όσο περισσότερο περιεκτική είναι σε κακάο τόσο ωφελιμότερη είναι. Περισσότερο κακάο σημαίνει περισσότερα συστατικά που κρίνονται ωφέλιμα για την υγεία με προεξάρχουσες τις κατεχίνες (οικογένεια φλαβονοειδών) FLAVONOIDS – ανώτερες κι από τις βιταμίνες C και D – που με τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες μάχονται τις καρδιακές παθήσεις αλλά και τις καρκινικές, καθώς και τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών, εμποδίζοντας τη συσσώρευση της αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες του αίματος – ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση, ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα ευνοϊκά για την υγεία συστατικά των κατεχινών (CATECHINS) βρίσκονται επίσης στο πράσινο τσάι και στο κόκκινο κρασί – σε αντιστοιχία (100 γρ. μαύρη σοκολάτα 53, 5mg, γάλακτος 15.9mg, κόκκινο κρασί 25,8mg).

Επίσης περιέχει ενδορφίνες (ENDORPHINES) – φυσικό οπιούχο του σώματος που ευνοεί τη καλή διάθεση και ηρεμία, φενυλεθυλαμίνες (PHENYLETHYLAMINES), βιταμίνη Ε – ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες καθώς και χαλκό αμινοξύ που δρα ως καταλύτης που ευνοεί την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης (hemoglobin). Επίσης περιέχει τανίνη (TANINES) ισχυρό προστατευτικό της υγείας των δοντιών με τα οξαλικά οξέα (OXALIC ACIDES) που μάχονται τα όξινα του σάλιου που προκαλούν τη τερηδόνα. Το πράσινο τσάι πραγματικά ευεργετεί την υγεία.

Ίον μαύρη σοκολάτα

Σοκολάτα με υψηλή ποσότητα κακάο 75 και άνω, με μείξη πράσινου τσαγιού περιέχει όλες τις υγιεινές ιδιότητες και των δύο ευεργετικών τροφών – του κακάο και ως προς το πράσινο τσάι που προσφέρει: Τόνωση, καλή κυκλοφορία του αίματος, τόνωση ανοσοποιητικού συστήματος, αποτοξίνωση, ανανέωση δέρματος, αύξηση προσδόκιμου ζωής αλλά και ως προς τις εγκεφαλικές λειτουργίες καθώς προσφέρει τόνωση μνήμης και ζωτικότητα.

[Origine site vivani de]

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η choco λέει:

    Για να μάθεις παραπάνω για την σοκολάτα, ρίξε μια ματιά και σε αυτό

    Σοκολάτα: Η πιο γλυκιά χημεία!

    Χαμένος δεν θα βγείς!

  2. Ο/Η Angeliki λέει:

    Η Σοκολάτα ωφελεί μόνο αν περιέχει 70% κακάο και άνω… αλλιώς βλάπτει λόγω ζάχαρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *