Η βιταμίνη του Ήλιου

στις
Στην Ακροθαλασσιά

Η Βιταμίνη D προσλαμβάνεται αφ’ ενός από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία αλλά και από ορισμένες τροφές. Είναι υπεύθυνη για την λειτουργία των οστών και των δοντιών – σημαντικός παράγων για την καλή υγεία. Στην πραγματικότητα είναι μια βιταμίνη που την παράγει το σώμα όταν έρχεται το δέρμα σε επαφή με τον ήλιο και η ιδιότητα της είναι διπλή, καθώς είναι και ορμόνη με σημαντική επίδραση στα γονίδια μας.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα από την επίθεση ιών και χαρακτηρίζεται ως άκρως σημαντική για την θωράκιση του ανθρώπινου οργανισμού.

Άτομα με ραχίτιδα, οστεοπόρωση, αρθρίτιδα κλπ. χρειάζονται περισσότερο αυτή τη βιταμίνη για τη μη χειροτέρευση των προβλημάτων τους. Όμως γεγονός είναι ότι την χρειάζονται όλοι οι άνθρωποι ειδικά τους μήνες χωρίς ή με ελάχιστη ηλιοφάνεια, για να προστατευθούν από τις ανωτέρω παθήσεις αλλά και από τους ιούς.

Η πιο σημαντική της δράση είναι η απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου εκτός βέβαια από την ενίσχυση όλου του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό γίνεται εύκολο το καλοκαίρι με την έκθεση στον ήλιο. Οι ώρες που ο οργανισμός μετατρέπει την ηλιακή ακτινοβολία σε πολύτιμη βιταμίνη D είναι μόνο μεταξύ 11~3 με ασφαλή παραμονή στις ακτίνες – λίγα λεπτά αρκούν για την έκθεση και μετατροπή σε βιταμίνη D.

Διαιτολογική οδηγία για τη βιταμίνη D
Βιταμίνη του ήλιου

Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν την θετική επίδραση της βιταμίνης D σε νοσήματα όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, καρδιοπάθειες, μείωση του κινδύνου εμφάνισης της γρίπης κάθε μορφής και τελευταία της πανδημίας του κορονοϊού. Σε ερώτηση προς τον επιδημιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα σχετικά με την θωράκιση του οργανισμού ενάντια στον ιό, ανέφερε και την ανάγκη πρόσληψης της βιταμίνης D τόσο με φυσικό τρόπο (από τις τροφές) όσο και από σχετικό σκεύασμα.

Μπορούμε να πάρουμε βιταμίνη D και μέσω της διατροφής μας, από τροφές όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, ο κρόκος του αυγού, οι γαρίδες, τα ενισχυμένα δημητριακά και ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού. Εάν δεν καλύπτουμε τις ημερήσιες ανάγκες μας σε βιταμίνη D μέσω της έκθεσης στον ήλιο και της διατροφής, καλό θα είναι να πάρουμε συμπλήρωμα βιταμίνης D.
Στα φαρμακεία υπάρχουν σκευάσματα βιταμίνης Ένα από αυτά είναι το “D 3 Fix” της Uniform

👓 Μην αποφεύγετε τον ήλιο! : Πληροφορίες wikiwand.com | Εικόνες από drtsoukalas.com

Let the Sunshine In

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *