Οι πίτες είναι πάντα ευπρόσδεκτες στο τραπέζι μας. Νόστιμες, χορταστικές αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για το φαγητό της μέρας μόνο που έχουν κάποια πιο σύνθετη διαδικασία ετοιμασίας καθώς χρειάζεται το φύλλο και η γέμιση —λόγος που επιλέγονται οι έτοιμες. Στην περίπτωση της Μελιτζανόπιτας χρειάζονται μελιτζάνες και έτοιμη ζύμη κουρού, τριμμένο τυρί, μια ελαφριά μπεσαμέλ ως υλικά.
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κουρού Κανάκη
6 Μελιτζάνες φλάσκες
Τριμμένο κασέρι
Ελαφριά Μπεσαμέλ
Για αρχή: Βάζουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα του γκριλ για 1 ώρα τουλάχιστον να ψηθούν αποκτώντας ένα ευχάριστο άρωμα καπνιστής γεύσης.
Εκτέλεση: Σε πολύ δυνατό φούρνο ψήνουμε τις μελιτζάνες για μια ώρα τουλάχιστον χωρίς να τις γυρίζουμε. Τοποθετούμε σε σουρωτήρι μόλις χλιαρύνουν τις ξεφλουδίζουμε πετώντας το φλούδι και στίβουμε στραγγίζοντας τες καλά. Ετοιμάζουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ με γάλα, αλεύρι, βούτυρο. Αδειάζουμε το τριμμένο τυρί στη Μπεσαμέλ ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε τις λειωμένες μελιτζάνες ανακατεύοντας πάλι. Αδειάζουμε το μείγμα στο 1 φύλλο κουρού, σκεπάζουμε με το άλλο. Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο λίγο αυγό
Ελαφριά Μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λειώσει, προσθέτουμε το αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) και κατόπιν σταδιακά το γάλα που έχουμε ήδη ζεστάνει. Ανακατεύουμε σε χλιαρό μάτι ώσπου να γίνει μια λεία ενοποιημένη μάζα
Bon Appétit!