Στραπατσάδα Κέας

στις
Στραπατσάδα Κέας
Στραπατσάδα Κέας (Πασπαλάς)

Τα αυγά είναι ένα ωραίο καλοκαιρινό φαγητό – ομελέτα, στραπατσάδα, μάτια, με πατάτες ή όχι αποτελούν ένα γευστικό και οπτικό πανόραμα για τις ώρες του καλοκαιρινού απομεσήμερου. Συνοδευμένα βέβαια με τη γνωστή “χωριάτικη” και δροσερό καρπούζι για φρούτο,  θα κλείσουν  προς το τέλος της άλλη μια ωραία καλοκαιρινή εμπειρία.

Στραπατσάδα Κέας (Πασπαλάς) Ένα μεσογειακό φαγητό με ωραία υλικά το μόνο που χρειάζεται –  την πιο λεπτή προσοχή στο ψήσιμο των αυγών.

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΚΕΑΣ

Υλικά:

  • 1 μεγάλη ντομάτα ξυσμένη στον τρίφτη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι
  • 5 αυγά
  • λίγο μπέικον
  • ξερή ρίγανη
  • λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Θερμαίνουμε ένα αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμε το κομμένο σε κύβους μπέικον ή παντσέτα. Ψήνουμε για δύο λεπτά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μέχρις ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα ψήνοντας μέχρις ότου απορροφηθούν τα υγρά. Ελαφρώς κτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, ρίγανη για τη γεύση. Ελαττώνουμε στο ήμισυ τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά. Ελαφρώς πάλι ανακατεύουμε τα αυγά σπρώχνοντας τα έτσι ώστε να περιβάλλουν τα άψητα σημεία τη σάλτσα στις άκρες, μετακινώντας με προσοχή πάντα τα ψημένα σημεία στο κέντρο —κουνώντας το τηγάνι για να πάνε τα ωμά σημεία πάλι στις άκρες. Συνέχεια σπρώχνοντας τα αυγά και κουνώντας το σκεύος, για να καταλήξουμε σε μια ψημένη ομοιογενώς ομελέτα. Σημείο προσοχής είναι να μη θρυμματίσουμε καθόλου τα αυγά ενώ ψήνονται.

Bon Appétit! Από την Κέα, (Τζια)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.