Ο Χέμινγουεϊ ανταποκριτής

στις

Με υπογραφή Χέμινγουεϊ

Ο Χέμινγουεϊ ανδρώθηκε λογοτεχνικά μέσα από τη δημοσιογραφία και η δημοσιογραφία του χάρισε τις πρώτες δυνατές εμπειρίες, τα πρώτα του χρήματα και τα πρώτα του μεγάλα ταξίδια. Ωστόσο, παρότι ο ίδιος έβλεπε τα δημοσιογραφικά του κείμενα ως κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί με το λογοτεχνικό του έργο – μολονότι είχε δηλώσει με τη χαρακτηριστική παρορμητικότητα του, πως “Αν δεν πολεμήσεις δεν γίνεσαι συγγραφεύς“, ο ενθουσιασμός και η φαντασία του κατέστησαν αυτό το υλικό κάτι περισσότερο από διαχρονικό.

1922-1956 “Με υπογραφή Χέμινγουεϊ” – Η τριλογία των πολέμων

Μετά την πρόσληψη στην εφημερίδα Star στο Σικάγο, Ιλινόις (γ. Oak Park – Ilinois θ. Kecham – Idaho) προσλήφθηκε από τη Toronto Star ως ανταποκριτής και ταξίδεψε στην Ευρώπη, Αφρική, Καραϊβική. Ενδιάμεσα έγραφε τα δικά του βιβλία, διηγήματα, μυθιστορήματα και θεατρικά (1)

  1. Στον πρώτο τόμο των δημοσιογραφικών του κειμένων περιέχονται οι ανταποκρίσεις που έγραψε στην περίοδο 1920-1922 και έχουν, βεβαίως, ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Έλληνα αναγνώστη, αφού περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, όλα τα κείμενα που ο Χέμινγουεϊ έγραψε για τη Μικρασιατική καταστροφή.
  2. Στον τόμο Β΄με τον ίδιο τίτλο περιστατικά των ετών 1923-1939 – Οι πέστροφες, τα λιοντάρια, ο Ισπανικός Εμφύλιος.
  3. Στον τόμο Γ΄ με τον ίδιο τίτλο περιγράφονται τα περιστατικά των ετών 1941-1956 – Β΄παγκόσμιος πόλεμος, Αφρική, Κούβα.

🗓Περισσότερα για το ταξίδι του Χέμινγουεϊ στη Μικρά Ασία εδώ

Πηγή kastaniotis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *