Γιουβαρλάκια για το κρύο

στις

Γιουβαρλακια με ρυζι γλασε Λαμιας Terranea

Ένα φαγητό * που ενδείκνυται για τις χειμωνιάτικες μέρες είναι τα γιουβαρλάκια. Ζεστά μέσα στη σούπα τους αυγολέμονο σερβίρονται με ωραία χόρτα και ψωμί ψημένο στο γκριλ με ένα ωραίο ποτηράκι κρασί και είναι ό,τι πρέπει για ένα ζεστό και χορταστικό γεύμα ή δείπνο – αναλόγως!

Υλικά (για 6-8 μερίδες)
2 φλ. κ. ρύζι Τερανέα **
1 ξερό κρεμμύδι
2 αυγά
2 κ. γλ. αλάτι 1 κ. γλ. πιπέρι
3 κουτ. βούτυρο ***
8 ποτ. νερού
1-2 λεμόνια
1 κιλό κιμάς
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος στον κιμά ****
Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε σ’ ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, 1 φλ. κ. ρύζι, 1 αυγό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι αφού πρώτα το καβουρντίσουμε, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.
  3. Μετά από 30 λεπτά προσθέτουμε ένα φλ. καφέ ρύζι γλασέ αφήνουμε να σιγοβράσουν άλλα 15 λεπτά και έπειτα χτυπάμε σ’ ένα μπολ τον κρόκο του αυγού και το λεμόνι.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά 1 φλ. απ’ το ζωμό της σούπας και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το αυγολέμονο σιγά σιγά στη σούπα και ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει.

* Η συνταγή είναι από τη συσκευασία του ρυζιού
**στο Lidl
***αντικαθιστούμε το βούτυρο με το λάδι!
**** ο μαϊντανός προσθέτει στην όψη και τη γεύση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *