Απορίες

στις
London Zoo – Μπλε πουλί

Είναι ν’ απορείς; Πασοκ και ΚΚΕ βρίσκονται “στα μαχαίρια”. Αναμενόμενο ήταν μετά από τις σφοδρές επιθέσεις της Παπαρήγα σε όλο το απώτερο και απώτατο παρελθόν! Οι ξένοι οίκοι μας θεωρούν κάτι σαν “απολωλός πρόβατο” με όλα τα προβλήματα στα δημοσιο-οικονομικά που έχουν διογκωθεί παρελθομένου του χρόνου.

Σπάταλο γαρ κράτος, υπερτραφής δημόσιος τομέας, εισπρακτική δυσκαμψία, φοροαπαλλαγές, φοροδιαφυγή κλπ. Ο Γ. Παπανδρέου κατά τη ρήση του συμπαθούς νομάρχη Θεσσαλονίκης ήρε εαυτόν ανωτέρω όλων των προσδοκιών – εννοείται της αντίθετης παράταξης που του προσήπτε “μη ηγετικές ικανότητες” κλπ. Άλλη απορία: Τα σαλέ ελέχθη στο ραδιόφωνο – τα πάσης επικράτειας – εγχώριας και μη, έχουν κρατήσεις από Έλληνες επίδοξους εκδρομείς για τη περίοδο των Χριστουγέννων, τόσο πολλές, που δεν περισσεύει δωμάτιο.

Πως αυτό συμβαίνει σε χώρα που βρίσκεται στο χείλος της χρεωκοπίας, που έχει μπροστά της αγώνα για να βγει από ένα οικονομικό δυσχερές περιβάλλον στο οποίο έχει “στριμωχτεί” εξ αιτίας όλων των συσσωρευμένων λαθών, ατασθαλιών, ολιγωριών – (όπως λέγεται ευρέως) όλων των κυβερνήσεων του παρελθόντος – από της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους!

Απορίες πολλές – μόνο το πουλί στο Regent’s Park του Λονδίνου έχει μόνο μια απορία – κοιτάζει τον ουρανό, μήπως και φέρει βροχή που θα του χαλάσει τη βόλτα του στα παγκάκια του πάρκου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *