12 Μπωφόρ

στις
Beaufort scale
Μπωφόρ

beaufort20/12/’09 – 9:00 – Ο υπουργός Εσωτερικών και Αποκέντρωσης Γιάννης Ραγκούσης στο Μέγκα – εκπομπή “Σαββατοκύριακο“:

Η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη τρικυμία. Το καράβι της χώρας πλέει σε 12 μπωφόρ! Αυτός ο τυφώνας, αν συνεχιστεί, θα κάνει να πληρώσουν εκείνοι που κάθονται στο κατάστρωμα και όχι οι της πρώτης θέσης. Ήτοι μισθωτοί, συνταξιούχοι – αν συνεχιστεί και δεν εξέλθει η χώρα απ’ αυτή την τρικυμία, εκείνοι είναι που θα πληρώσουν το χρέος και όχι οι της πρώτης θέσης: τα διάφορα κοράκια που καραδοκούν θα κατασπαράξουν τους (πιο εκτεθειμένους) επιβάτες.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προχωρούν σε σκληρότερα μέτρα είπε: “Η οικονομία σ’ αυτή την κατάσταση ύφεσης που επικρατεί, δεν σηκώνει αυστηρότερα μέτρα” – τονίζοντας πως η κατάσταση στην αγορά θα επιδεινωθεί περαιτέρω έως να βουλιάξει πλήρως. Και συνεχίζοντας, είπε:
Ήδη οι αγορά δεν κινείται. Για όλα φυσικά δεν φταίει η διεθνής κρίση, το πρόβλημα είναι ελληνικό. Ενδεδειγμένα μέτρα είναι τα μόνιμου διαρθρωτικού χαρακτήρα – αυτά πρέπει να παρθούν για να βγει η χώρα απ’ τον τυφώνα. Παύση προσλήψεων, διαφάνεια στις δαπάνες του Δημοσίου, παύση των σπαταλών, περικοπή εξόδων. Η χώρα έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την καταιγίδα. Όποια άλλα μέτρα θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση.

“Παραλάβαμε μια χώρα από μια κυβέρνηση που οδηγούσε το καράβι κατ’ ευθείαν στα βράχια, γι’ αυτό και έγιναν οι εκλογές. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέδωσε το τιμόνι λόγω ανικανότητας να οδηγήσει περαιτέρω το σκάφος!” (friend site newstime.gr)

Εικόνα από gcaptain.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *