Εορταστική ατμόσφαιρα

στις

Βγήκα στα μαγαζιά, κόσμος, κίνηση, αυτοκίνητα,όλοι κρατούσαν πακέτα. Μα που βρίσκουν τα λεφτά αφού η χώρα διέρχεται κρίση;

Ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε το πρωί και είπε για 12 μπωφόρ τρικυμία, ότι το καράβι πρέπει να βγει απ’ την τρικυμία και να πιάσει λιμάνι. Ωστόσο – σίγουρα τα εστιατόρια ήταν γεμάτα, το ίδιο και τα καφέ.
Βέβαια είναι η προ-τελευταία Κυριακή του χρόνου, δικαιολογείται, ο κόσμος θέλει να χαρεί, να ξοδέψει, να διασκεδάσει. Η ελπίδα γαρ… Ο νέος χρόνος θα ‘ναι πολύ καλύτερος.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της εορταστικής ατμόσφαιρας είναι η αγορά δώρων. Δώρα για συγγενείς και φίλους και μετά άντε και κάποιο δώρο για προσωπική χρήση! Στα καταστήματα περιμένουν εναγωνίως τον πελάτη. Αν δε δουλέψουν τώρα τις γιορτές πότε θα δουλέψουν; Ωστόσο δεν κάνουν καμμιά έκπτωση ή κάτι ελάχιστο. Δεν έχουν περιθώριο φαίνεται λόγω ισχνής κίνησης τον υπόλοιπο καιρό.

Μια καλή ιδέα είναι η αγορά από καταστήματα που κάνουν προσφορές και εκπτώσεις σε ορισμένα είδη π.χ. το Marks and Spencer έχει μια τέτοια πολιτική. Πέρα απ’ αυτό το κατάστημα, εγώ βρήκα κεριά στη μισή τιμή. Μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Κάποια δώρα που αγόρασα ήταν κρεμαστά σκουλαρίκα με κρύσταλλα swarovski και ένα minimal βραχιολάκι σε σφυρήλατο ατσάλι – σχετικά σε καλές τιμές – (100 e αμφότερα).

Λοιπόν τώρα που όλοι θα βρίσκονται έξω – αυτές οι δύο βδομάδες μέχρι να φτάσει το 2010, βοηθούντος και του καιρού, η αγορά θα δουλέψει. Σκέπτομαι πως η προσοχή θα πρέπει να είναι σύμμαχος στις επιλογές των δώρων. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη μια ακόμη αποτυχημένη ή άχρηστη αγορά – οι καιροί ου μενετοί!

φωτο από gamos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *