Με λεμόνι και μπισκότα

στις

cheese-lemonCaptureΗ Βάση

  1. Υλικά για τη Βάση:
    250 γρ. μπισκότα πτι μπερ, σπέκουλος, σαμπλέ κ.λ.π. ανάλογα με την προτίμηση
    100 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
    ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Παρασκευή Βάσης:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε ένα μείγμα με το βούτυρο και το ξύσμα, δουλεύοντας τα με το χέρι. Ντύνουμε τον πάτο μιας φόρμας με έλασμα, με χαρτί ψησίματος και καλύπτουμε με το μείγμα των μπισκότων, πιέζοντας να γίνει συμπαγές. Ψήνουμε τη βάση για 10′-12′.

Η Κρέμα

  1. Υλικά για την Κρέμα:
    750 γρ. τυρί, τύπου Φιλαδέλφια
    125 γρ. κρέμα γάλακτος (πλήρης)
    150 γρ. ζάχαρη άχνη
    2 κ.σ. κοφτές αλεύρι
    3 αυγά + 2 κρόκοι
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    χυμός από 1/2 λεμόνι

Παρασκευή Κρέμας:
Ετοιμάζουμε την κρέμα, χτυπώντας το τυρί για να γίνει κρεμώδες και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, τ’ αβγά μαζί με τους κρόκους, ένα-ένα, χτυπώντας καθένα να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 15′ στη θερμοκρασία που έχουμε. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 100ο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα. Κατόπιν, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μέσα για 1 ακόμα ώρα, με την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη. Μετά βγάζουμε το γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει (αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για να μη “σπάσει” η κρέμα, που είναι ευαίσθητη στις αλλαγές θερμοκρασίας).

Η Κρέμα Λεμονιού

  1. Υλικά για την Κρέμα Λεμονιού (Επικάλυψη κρέμας τυριού): 3 λεμόνια, κατά προτίμηση βιολογικά
    3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
    60 γρ. φρέσκο βούτυρο μαλακωμένο
    80 γρ. ζάχαρη άχνη

Παρασκευή επικάλυψης Κρέμας Λεμονιού: (lemon curd)
Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι την άχνη με το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά, ανακατεύουμε, μετά το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα. Το μείγμα θ’ αρχίσει να πήζει και να γίνεται κρεμώδες. Μόλις πήξει αρκετά, τραβάμε αμέσως από τη φωτιά και ανακατεύουμε ζωηρά, να κρυώσει η κρέμα.
Μόλις κρυώσει το τσίζκεϊκ το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και στρώνουμε επάνω ομοιόμορφα την κρέμα λεμονιού. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 24 ώρες, πριν το σερβίρουμε.

Από athinorama.gr/umami/dessert/recipes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *