Ποιος ήταν ο μεγιστάνας μεσίτης;

στις

American Crime Story The assassination of Gianni Versace (Season 2 /TV Σειρά)

Η σειρά αυτή (70ά Βραβεία Emmy, κέρδισε το Βραβείο καλύτερης σειράς), περιγράφει σε μορφή παράλληλων επεισοδίων μια σειρά δολοφονιών που διέπραξε ο κατά συρροήν δολοφόνος Άντριου Κενάναν – μεταξύ των οποίων και του Gianni Versace που υποδύθηκε ο Ντάρεν Κρις που και έμοιαζε – υποδυόμενος μέχρι να μοιάσει απολύτως, με τον ειδεχθή δολοφόνο.

Darren Criss, ως Andrew Cunanan, Mike Farrell ως Lee Miglin

Ο κατά συρροήν δολοφόνος (serial killer) Άντριου Κενάναν (Andrew Cunanan), είχε ως τρίτο στόχο τον μεγιστάνα μεσίτη ακινήτων Λη Μίγκλιν (Lee Miglin) – προτού δολοφονήσει τον διάσημο Ιταλό μόδιστρο Τζιάνι Βερσάτσε – δυο μήνες μετά (Ιούλιος του 1997), στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Lee MIglin
Lee Miglin

Ο Λη Μίγκλιν ως τη στιγμή που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 1997, ήταν ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης ακινήτων με 50χρονη δραστηριότητα (Miglin Estate), καθώς και άλλων μεγάλων εταιρειών, ευρέως γνωστός στο Σικάγο για το επιχειρηματικό αλλά και φιλανθρωπικό του έργο.

Στην αρχή η αστυνομία πίστευε πως οι δράστες ήταν περισσότεροι καθώς η δολοφονία είχε γίνει με αποτρόπαιο τρόπο με όπλο κατσαβίδι, πριόνι, το θύμα είχε κτυπήματα στα πλευρά και στο λαιμό και ακόμη το πρόσωπο του ήταν καλυμμένο με πλαστική ταινία αφήνοντας μόνο τη μύτη ακάλυπτη, το σώμα ήταν τυλιγμένο σε καφέ χαρτί περιτυλίγματος μοιάζοντας με μούμια, καθώς κι απ’ το γεγονός ότι οι δολοφόνοι ή ο δολοφόνος, έμεινε πολλή ώρα μέσα στο σπίτι.
Η γυναίκα του Lee Miglin, Marilyn, επιστρέφει στο σπίτι από το Toronto

Πράγματι ο δολοφόνος είχε μείνει στο σπίτι και για να κοιμηθεί: Έφαγε σάντουιτς με ζαμπόν προτού κοιμηθεί στο κρεβάτι του Μίγκλιν, έκανε μπάνιο στην εντοιχισμένη μπανιέρα, αφήνοντας ίχνη ξυρίσματος στο πάτωμα και ένα παιχνίδι – πιστόλι στον μαρμάρινο νιπτήρα, για να κοροϊδέψει την αστυνομία. Το γεγονός ότι έμεινε τόση ώρα στο σπίτι δείχνει πως δεν φοβόταν μήπως τον πιάσουν αφήνοντας μάλιστα δείγματα DNA στο μπάνιο. Φίλη της γυναίκας του Μίγκλιν είπε πως δεν μπορούσες ν’ αγγίξεις τίποτα. Παντού υπήρχαν ίχνη του εγκλήματος. Ο σκύλος που υπήρχε στον κήπο – ένα Λαμπραντόρ όλο αυτό το διάστημα, παρέμεινε ήσυχος και ήρεμος.

Οι γείτονες και συνεργάτες περιγράφουν τον Λη Μίγκλιν σαν έναν ευφυή επιχειρηματία, έναν ήσυχο και γενναιόδωρο άνθρωπο. Τελευταία τον είδαν στις 2 μ.μ του Σαββάτου και συνάγεται από την έρευνα, πως δολοφονήθηκε αργά την ίδια νύχτα στο γκαράζ του σπιτιού του. Το πτώμα στο γκαράζ, ανακαλύφθηκε το πρωί της Κυριακής που γύρισε η γυναίκα του Μέριλιν, από ένα επιχειρηματικό ταξίδι – καθώς διατηρούσε στο Σικάγο κατάστημα αρωμάτων και καλλυντικών.

Andrew Cunanan
Andrew Cunanan – 23 χρόνια πριν: Η επικήρυξη από το FBI

Ο Κενάναν (Andrew Cunanan) ήταν γνωστός στη γκέι κοινότητα του Σικάγου και επίσης απ’ το γεγονός ότι ήδη είχε δολοφονήσει τον πρώην φίλο του, κρίθηκε ως ο δράστης – έτσι αμέσως οι έρευνες στράφηκαν προς τη σύνδεση του με την οικογένεια Μίγκλιν.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας Miglin-Beitler, λέει πως την εποχή εκείνη ήταν μια τρέλα να συνδέσεις τα δύο αυτά ονόματα. Αργότερα διαπιστώθηκε πως ο Κενάναν γνώριζε τον γιο του Μίγκλιν  – 25 ετών την εποχή και ασχολούμενος με την ηθοποιία – καθώς διαπιστώθηκε πως ο δράστης είχε δηλώσει, πως θα ιδρύσει μια εταιρεία προκατασκευασμένων σκηνικών με τον Ντιουκ Μίγκλιν (Duke Miglin). Μάλιστα υπερηφανευόταν σε κύκλους στο Σικάγο πως γνώριζε μια τόσο επιτυχημένη οικογένεια.

Ο Darren Criss στο ρόλο του Andrew Cunanan στο επεισόδιο Lee Miglin του Gianni Versace assassination

Gianni Versace Assassination

A Random Killing (31 Jan 2018) on IMDb

Ως σήμερα ο φόνος αυτός μοιάζει τυχαίος. Κάποιος εργαζόμενος στο νεκροταφείο της Πενσυλβάνια, είπε πως ο Κενάναν σκότωσε για να κλέψει το αυτοκίνητο του Μίγκλιν – μια πολυτελή Lexus που βρέθηκε στο σημείο, σκοτώνοντας τον φύλακα και παίρνοντας του το φορτηγάκι. Ένας ενεχυροδανειστής δεν μπόρεσε να καταδείξει ως κομιστή  του κλεμμένου χρυσού νομίσματος από το σπίτι του Μίγκλιν, τον Άντριου Κενάναν, ούτως ώστε να αποτρέψουν τα επόμενα εγκλήματα του.

Ωστόσο οι δημιουργοί της σειράς της Fox – του Ryan Murphy, διατείνονται πως ακολούθησαν προσεχτικά τα γεγονότα της ιστορίας, βασιζόμενοι και στο βιβλίο της Μορίν Ορθ (Maurine Orth) “Κοινές Χάρες” (Vulgar Favors), προσθέτοντας ίσως κάποιο “αλατοπίπερο”. (Αρχική πηγή άρθρου: harpersbazaar.com  / Ιαν. 24/2018)

Στη ταινία ο Ιταλός σχεδιαστής Gianni Versace στο σπίτι του στο Miami της Florida, την εποχή της δολοφονίας του από τον Άντριου Κενάναν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *