Ιταλική Ριβιέρα: Porto-Fino

στις
Porto-Fino

Όποιος πάει στο Πόρτο – Φίνο —αυτό το κρυμμένο στους κατάφυτους λοφίσκους λιμανάκι του Τυρηνικού πελάγους εντυπωσιάζεται από την άφθονη βλάστηση των γύρω λόφων, το δάσος των καταρτιών από τα κότερα, τα αραγμένα γιωτ.

Portofino
Πόρτο Φίνο

Στην προκυμαία και στους κοντινούς μέσα δρόμους, τα πολυτελή καταστήματα με τα επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ δεν περισσεύουν – συντελώντας κι αυτά στην αίγλη του θερέτρου: Armani, Trussardi, Ferre, Dolce e Gabbana, Bruno Magli, Todds, Rossetti κλπ. Βέβαια οι τιμές είναι απλησίαστες!

Κατά μήκος των κοντινών ακτών ορμίσκοι γεμάτοι ομπρέλες για τους παραθεριστές στη σειρά που συρρέουν το καλοκαίρι. Η διαδρομή ως τις ακτές είναι μαγευτική με το τρένο που το παίρνεις από τη Γένοβα με προορισμό το Πόρτο Φίνο, Santa Marguerita – μέρη στα οποίο φθάνεις σε μισή ώρα το πολύ.

Μην παραλείψεις τον καφέ φρέντο “Camariere, uno cafe freddo per favore!” σερβιρισμένο σε ψηλό ποτήρι με λιωμένη ζάχαρη, σε μια από τις κομψές καφετέριες του γραφικού λιμανιού. Αν έχεις ήδη πιει καφέ μπορείς να παραγγείλεις ένα τσινζάνο με σόδα “Camariere, uno Cinzano soda per favore!

Ένα μέρος της Ιταλίας πασίγνωστο, ένα πασίγνωστο τραγούδι I found my love in Portofino που το είπε η Dalida (1933 – 1987), κι έμεινε αξέχαστο και μοναδικό.

Πληροφορίες: Portofino, “Municipalita di Rapallo

Dalida – Portofino Remix

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *