Απολύτως υγιεινά

στις

Super drinks & foods

Πράσινο Τσάι

Τροφές απόλυτα υγιεινές για όλες τις μέρες

Super foods – Κατάλογος προϊόντων

Ορίστε μια λίστα προϊόντων που μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη φυσική μας κατάσταση. Επισημαίνεται η επίδραση που έχουν αυτά τα προϊόντα στο σώμα μας στο τέλος αυτού του άρθρου. Το ελληνικό γιαούρτι που υπάρχει σε αυτόν τον κατάλογο θα μας κάνει όλους να χαρούμε.

10) Λαχανίδα (Κέιλ): Μπορεί να ακούγεται περίεργο όπως να καταναλώσετε κέικ για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, αλλά σίγουρα υπάρχει ένας καλός λόγος για να το κάνετε το επόμενο: Ακριβώς όπως όλα τα προϊόντα που αναφέρθηκαν παραπάνω, η λαχανίδα είναι εξαιρετικά καλή για τον άνθρωπο. Αυτό το «υπέρ-λαχανικό» είναι γεμάτο με βιταμίνες και υγιεινές ιδιότητες. Επιπλέον, το λάχανο διεγείρει επίσης την καύση του λίπους και συμβάλλει στον καθαρισμό του σώματος. (Για παράδειγμα, ξέρατε ότι η λαχανίδα περιλαμβάνει περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι; Έτσι, αντί φρέσκου χυμού πορτοκαλιού, ετοιμάστε ένα ρόφημα με λαχανίδα το πρωί!) – σχετικό δημοσίευμα εδώ

11) Ντομάτες: Ακριβώς όπως με το λιναρόσπορο, μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε με τις ντομάτες. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε ένα σάντουιτς, να τις προσθέτετε σε μια σαλάτα, στη σούπα κλπ. Αυτά τα κόκκινα φρούτα είναι εξαιρετικά υγιεινά. Καταναλώνοντας τα το πρωί, εξασφαλίζετε άμεσα καλή ενυδάτωση. Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε νερό και αντιοξειδωτικά (συμπεριλαμβανομένου του χλωρογενικού οξέως) που πιστεύεται ότι έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, οι υδατάνθρακες και τα μεταλλικά στοιχεία μας προσφέρουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Οι ντομάτες είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτή προστατεύει το σώμα σας από κάθε είδους ιούς, βακτήρια, μύκητες και παράσιτα. Βοηθά επίσης στον καθαρισμό των ακαθαρσιών στο σώμα σας και διατηρεί τα οστά και τα δόντια σας ισχυρά.

12) Γλυκοπατάτες: Ξέρατε ότι με την κατανάλωση μόνο μιας γλυκοπατάτας λαμβάνετε ήδη βιταμίνη Α, Β6, βιταμίνη C, E και βιταμίνη Κ; Όλες αυτές οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για την καλή υγεία. Επιπλέον, το φυτό περιέχει ίνες, μαγγάνιο, φώσφορο, χαλκό και ριβοφλαβίνη, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενισχύοντας την καλή όραση και βελτιώνοντας την ανοσία του σώματος σας.

13) Λιναρόσπορος: Ο λιναρόσπορος (που ονομάζεται επίσης flaxseed ) είναι – όπως και οι σπόροι τσία – γνωστό ως υπερτροφή. Οι μικροί σπόροι έχουν μια πικρή γεύση και θυμίζουν ξηρό καρπό και είναι καλοί για την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, είναι ένα προϊόν ιδανικό για τα εντερικά προβλήματα επειδή είναι γεμάτο ίνες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ίνες εξασφαλίζουν ότι τα σάκχαρα απορροφώνται στο αίμα πιο αργά, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες διακυμάνσεις στο σάκχαρο του αίματος. Οι σπόροι έχουν πολλαπλές χρήσεις επειδή μπορείτε να τους προσθέσετε σχεδόν στα πάντα: για παράδειγμα στο ψωμί, στο πόριτζ, σε ένα ρόφημα ή σε μια σαλάτα.

14) Σπόροι Chia: Οι σπόροι Τσία είναι ένα φυσικό προϊόν γνωστό ως υπερτροφή. Περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να συμπληρώσουν μερική από τη συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση που χρειάζεται το σώμα μας, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών που βοηθούν στην ανάπτυξη μυών και ιστών στο σώμα. Επιπλέον, οι σπόροι Τσία αποτελούν καλή πηγή ασβεστίου για το σώμα μας. Το ασβέστιο είναι το πιο σημαντικό συστατικό ανάπτυξης των οστών μας. Προτείνεται επίσης σε άτομα με καρδιαγγειακή νόσο ή με υψηλό κίνδυνο αυτής να καταναλώνουν σπόρους Τσία. Οι σπόροι Τσία μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα. Αυτό κυρίως οφείλεται στο γεγονός ότι η μετατροπή των υδατανθράκων σε γλυκόζη (ζάχαρη) επιβραδύνεται. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παραχθεί λιγότερη ινσουλίνη. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά στην απώλεια βάρους, το οποίο είναι ένα σημαντικό πρόσθετο πλεονέκτημα για πολλούς ανθρώπους.

15) Αμύγδαλα: Οι ξηροί καρποί είναι χορταστικοί και υγιεινοί. Περιέχουν βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό και σελήνιο. Η ουσία αργινίνη υπάρχει στους ξηρούς καρπούς, γεγονός που κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται έτσι ώστε το αίμα να είναι πλούσιο σε οξυγόνο και να ρέει στο σώμα πιο ελεύθερα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η πιθανότητα αύξησης της αρτηριακής πίεσης στο αίμα και των καρδιακών προβλημάτων. Όχι μόνο οι ξηροί καρποί είναι καλοί για την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία, αλλά επίσης περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι καλά για τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια.

Χαρούπι καρπός 16) Αλεύρι Χαρουπιού: Το αλεύρι αυτό είναι πιο ακριβό από τα απλά αλεύρια αλλά κρίνεται και πιο ωφέλιμο αφ’ ενός, αφ’ ετέρου η γεύση του είναι καλύτερη ως πιο γλυκιά, η δε όψη του όταν ψηθεί, αποκτά το σκουρόχρωμα του κακάο τοιουοτρόπως, γίνεται μαύρο. Όπως και να’ ναι η αναλογία για την παρασκευή του ψωμιού χαρουπιού είναι 3 προς 1 όπου 1 είναι η ποσότητα του αλευριού από χαρούπι και τα υπόλοιπα – άλλα αλεύρια της αρεσκείας μας συνήθως σίκαλης ή βρώμης. Περισσότερα στο “Ψωμί 24 Καρατίων” εδώ

  • Χαρούπι καρπός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *